dianp

OF we anders gaan communiceren, samenwerken en organiseren in de toekomst is ondertussen de vraag niet meer, maar wel HOE die andere manieren er dan uit zien en welke rol HR daarin vervult. Als je om je heen kijkt zie je nieuwe organisatievormen ontstaan: zwermen, netwerken, cellen, bloemen, pancakes, tribes, squads… noem maar op. Zelf heb ik het liever over pizza’s, waarbij de verschillende pizzastukken voor verschillende expertises staan, georganiseerd rondom een (klant)thema en makkelijk van het ene naar het andere bordje te verplaatsen.

In deze workshop neem ik je eerst kort mee in een aantal trends & ontwikkelingen die van invloed zijn op organisaties (en HR in het bijzonder), de specifieke rol die (interne) social media hierin speelt en de overeenkomsten en verschillen tussen piramide en pizza-organisaties.

Vervolgens gaan we samen aan de slag om te ontdekken wat de impact van deze nieuwe manier van organiseren is op HR thema’s & tools. Denk hierbij aan veranderingen op het gebied van recruitment, beoordelen & belonen, reorganiseren,  leren & opleiden… En sowieso, WELKE HR thema’s worden eigenlijk belangrijk(er) in de toekomst?
Leuk om hier samen mee aan de slag te gaan!


a20-dag-profielfoto

Diana Russo – HR & Organisatie Vernieuwer

Ik ben HR- en Organisatievernieuwer en houd me bezig met thema’s als Wendbare Organisaties, AgileHR, en HR vernieuwing. Maar ook met Employer Branding, Internal Branding, Medewerker Engagement & Experience en People Operations. En dan vooral in samenhang met elkaar!

Na een HBO-opleiding in Fashion Management en een universitaire studie op het gebied van Cultuur, Organisatie en Management ben ik na een start in de modebranche meer meer dan 10 jaar Manager Human Resources gewest bij internationale organisaties met (veel te) complexe structuren. In 2009 ben ik als zelfstandig professional verder gegaan.

Dat wat ik observeer en meemaak in de praktijk probeer ik in modellen en metaforen te ‘vangen’. Zo ontwikkelde ik onder andere het Integrated Employee Engagement Model ©, het HR Conversations Model ©, de metafoor over de Pizza-organisatie en schreef ik het boek HR & Social Media.

Alvast meer hierover lezen?
Piramides verdwijnen en wendbare organisaties ontstaan
Het geheim van wendbaarheid

Contact met Diana Russo?
LinkedIn: DianaRussoVanMaaren
Twitter @DRHRBP
Instagram @DRHRBP
Site: www.dianarusso.nl