In Het hof van Wageningen vond op 16 december 2016 de conferentie ‘Sociale Innovatie’ plaats. Meer dan 140 bezoekers gingen aan de slag om oplossingen te bedenken voor diverse huidige en toekomstige maatschappelijke vraagstukken. De conferentie #socialeinnovatie werd als zeer succesvol ervaren. Maar liefst 48 uur lang was de conferentie ook een Trending topic op Twitter onder #socialeinnovatie. Dit betekent dat het onderwerp #socialeinnovatie meer dan 200000 mensen in Nederland heeft kunnen bereiken.

De gehele conferentie sociale innovatie was georganiseerd zonder subsidies, sponsoring of grote instituties. Deze conferentie werd mede mogelijk gemaakt door een sterke samenwerkingsverband, co-creatie, draagvlak onder burgers en passie.

Tijdens diverse sessies zijn de deelnemers tijdens de conferentie met elkaar in dialoog gegaan over alle technologische innovaties die op ons afkomen, en de impact en kansen van diverse wereldwijde ontwikkelingen voor sociale innovatie.

Als leidraad werden tijdens de conferentie 2016 actuele vraagstukken behandeld, die in de enquêteresultaten over Sociale Innovatie voorafgaand aan de conferentie’ naar voren zijn gekomen.


Terugblik eerste editie conferentie #socialeinnovatie (december 2016)


Foto’s & Twitter berichten

Klik hier (onze facebook-pagina) voor meer foto’s.


Conferentie #socialeinnovatie op Twitter

Klik hier voor programma.